راه هایی برای سالم ماندن در ماه رمضان
بازدید : 465
ماه رمضان یکی از زیباترین ماه های مسلمانان است که هر ساله تمام مسلمانان برای اثبات بندگی خود به خداوند سی روز را روزه می گیرند و در این بین هم باید برای حفظ سلامتی بدن نکاتی را رعایت کرد که تیم تک پزشک نکاتی را برای روزه داران عزیز اشاره می کند تا ماه رمضان را با سلامتی و رژیم غذایی صحیح به پایان برسانید.با رعایت توصیههای طب ایرانی در ارتباط با ماه مبارک رمضان، سختیهای ظاهری روزهداری کاهش یافته و روزه به واقع، سبب ارتقای تندرستی میشود و چه بسا در افرادی که پس از اصلاح مزاج معده روزه میگیرند، برخی مشکلات گوارشی نیز بهبود مییابد.
بازکردن روزه با سکنجبین ولرم را برای افرادی که در هنگام افطار بسیار تشنه هستند، توصیه می شود و با اشاره به فاصله کوتاه بین افطار تا سحر و تاکید بر توجه به توصیه کلی در نظر گرفتن حداقل دو ساعت فاصله زمانی میان زمان مصرف غذا تا هنگام خواب، باید از مصرف چند نوع غذا با هم در وعده افطار پرهیز کرد و در فاصله بعد از افطار تا هنگام خواب که حداکثر یک تا دو ساعت است، مصرف نوشیدنیهای خنک مانند یک لیوان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، به میزان مساوی از هر کدام، برای کاهش تشنگیهای طول روز، توصیه میشود.
در طب ایرانی برای رفع تشنگی زیاد و پرهیز از پرخوری در ماه مبارک رمضان، مصرف یک لیوان فالوده خیار با سکنجبین که از خیار رنده شده و حل شده در سکنجبین به دست میآید و یا هندوانه با سکنجبین توصیه شده که به اصلاح کبد نیز کمک میکند.
بازکردن روزه با سکنجبین ولرم برای افرادی که بسیار تشنه هستند توصیه می شود.
مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با اشاره به تقارن ماه مبارک رمضان در سالهای اخیر با فصول گرم و روزهای طولانی سال که بدن مدت زمان زیادی گرسنگی و تشنگی را تحمل میکند، تاکید کرد: یکی از توصیههای بسیار مهم این است که روزهداران تحت هیچ شرایطی، با آب یخ و نوشیدنیهای سرد افطار نکرده و روزه خود را باز نکنند، چراکه به دلیل بالارفتن حرارت معده در اثر گرسنگی طولانیمدت، کارکرد معده برای هضم غذا، دچار اختلال میشود.
توصیه به مصرف یک استکان آب ولرم و خرما یا شیر گرم و خرما برای باز کردن روزه شده است، نوشیدنی ولرم باعث میشود حرارت بالای معده فروکش کرده و مصرف خرما نیز به دلیل جذب سریع قند آن، از ایجاد اشتهای کاذب که منجر به پرخوری و روی همخوری در زمان افطار میشود، جلوگیری کرده و این امر، به صحت دستگاه گوارش کمک میکند.